Adrian Ungur – Christian Lindell va fi primul meci din întâlnirea de Cupa Davis România-Suedia, conform tragerii la sorți care a avut loc joi la Arenele BNR din București. Întâlnirea dintre România şi Suedia va avea loc în perioada 12-14 septembrie 2014, pe Arena Centrală din Parcul cu Platani.

Programul meciurilor este următorul:

Vineri, 12 septembrie 2014, ora 11:30

Adrian Ungur – Christian Lindell

Marius Copil – Elias Ymer

Sâmbătă, 13 septembrie 2014, ora 13:00

Horia Tecău/Florin Mergea – Isak Arvidsson/Johan Brunstrom

Duminică, 14 septembrie 2014, ora 11:30

Adrian Ungur – Elias Ymer

Marius Copil – Christian Lindell

Declarații:

Echipa României:

Andrei Pavel: Sunt mulțumit de tragerea la sorți și sunt convins că Adi va aduce primul punct pentru România, iar Marius o să-l completeze. Meciul începe la 11.30 deci nu pot spune că tribunele vor fi pline, însa îmi doresc foarte mult asta.

Marius Copil: Eu mereu vin la Cupa Davis și fac tot ce-mi stă în putință pentru a aduce puncte României.

Florin Mergea: Emoții sunt mereu, dar sunt sigur că totul va fi bine sâmbătă și suntem optimiști în ceea ce privește rezultatul.

Horia Tecău: Venim după un sezon lung pe ciment, dar cu toții suntem profesioniști și am avut destul timp pentru a ne acomoda, iar acum așteptăm cu nerăbdare meciul de sâmbătă. Simt mereu presiune pentru că îmi doresc să câștig mai ales când joc acasă, dar experiența ultimilor ani ma învățat să o gestionez. Nu pot spune că sunt liderul echipei. Cu toții avem vârste apropiate și experiența necesară.

Echipa Suediei:

Fredrik Rosengren: Tragerea la sorți este aceasta și vom face tot ce ne va sta în putința să câștigăm având în vedere aceasta situaţie.

Cristian Lindell: Am venit aici să joc cel mai bun tenis al meu și nu ne gândim la întâlnirile anterioare.

Delegaţia Suediei este însoţită la Bucureşti şi de fostul jucător Jonas Bjorkman.

Echipa care va câştiga întâlnirea va rămâne în Grupa I, Zona Euro/Africană, iar echipa care va pierde va juca barajul pentru menţinerea în Grupa I cu Letonia sau Austria.

Arbitrii de scaun ai întâlnirii sunt Blaze Trifunovski (Noua-Zeelandă) şi Lucian Stănciulescu (România), arbitrul principal fiind Jane Harvey din Marea Britanie.

Sâmbătă, înaintea partidei de dublu, va avea loc o ceremonie în care Victor Hănescu va primi din partea ITF Premiul pentru devotamentului faţă de Cupa Davis (“Davis Cup Commitment Award”). Hănescu şi-a anunţat anul acesta retragerea din echipa de Cupa Davis.

Lista completă a jucătorilor care vor primi sâmbătă acest premiu:

Australia – Lleyton Hewitt

Brazilia – Carlos Kirmayr, Gustavo Kuerten, Luiz Mattar, Cassio Motta, Jaime Oncins

Canada – Frank Dancevic

Taipei – Ti Chen

Franţa – Pierre Darmon

India – Rohan Bopanna

România – Victor Hanescu

Rusia – Andrei Cesnokov, Andrei Olhovski

Thailanda – Sanchai Ratiwatana, Sonchat Ratiwatana, Danai Udomchoke

Ucraina – Serghei Stahovski