Simona Halep a acces în sferturi la BRD Bucharest Open, turneu din seria WTA International care se dispută la Arenele BNR. În optimi, favorita nr. 1 a întrecerii, Halep a trecut fără mari probleme de bulgăroica Isabella Shinikova, jucătoare venită din calificări, cu 6-4 6-3. Patricia Ţig a părăsit competiţia.

Ţig a fost învinsă de letona Anastasia Sevastova, a şaptea favorită, care s-a impus un dublu 6-2.

În ultimul meci din faza optimilor, un duel 100% italian, Sara Errani, cap de serie nr. 2 la Bucureşti, a trecut de veterana Francesca Schiavone, beneficiară de wild-card. Aceasta din urmă, campioană la Roland Garros în 2010, a câştigat clar prima manşă, 6-1, dar a cedat cu 6-2 în setul următor, în care a resimţit şi dureri la umărul drept, fiind nevoită să se retragă.

Adversara Simonei Halep în sferturi va fi Danka Kovinici din Muntenegru, cap de serie nr. 6, care a învins-o astăzi pe rusoaica Polina Leykina, jucătoare venită din calificări, cu 6-3 6-2.

Într-un alt meci din sferturi, franţuzoaica Pauline Parmentier va juca împotriva americancei Vania King, care a eliminat-o surprinzător în optimi pe favorita nr. 8, Cagla Buyukakcay din Turcia. Tot în sferturi, germanca Laura Siegemund, a patra favorită, o va întâlni pe slovena Polona Hercog, iar Anastasia Sevastova va evolua în compania italiencei Sara Errani.

A patra favorită, germanca Laura Siegemund s-a impus în faţa japonezei Misa Eguchi, venită din calificări, cu un confortabil 6-4 6-1. Pauline Parmentier (Franţa) a depăşit-o pe belarusa Aliaksandra Sasnovici cu 7-6(3) 6-4.