Simona Halep s-a calificat astăzi în semifinalele BRD Bucharest Open 2016. Principala favorită a concursului WTA International care are loc la Arenele BNR, Halep a obţinut o nouă victorie în două seturi în sferturi, în faţa jucătoarei din Muntenegru Danka Kovinici, cap de serie nr. 6, cu scorul de 6-4 6-2.

Halep o va întâlni în semifinale pe americanca Vania King. Eleva lui Tarik Benhabiles a dispus de Pauline Parmentier din Franţa cu 6-3 6-1. Tot de manieră lejeră s-a impus astăzi, în primul meci de pe terenul central, şi germanca Laura Siegemund, a patra favorită, în faţa slovenei Polona Hercog, scor 6-2 6-1. Sportiva din Slovenia a acuzat probleme la picior în timpul partidei.

Siegemund, finalistă la Stuttgart anul acesta, va juca în semifinale împotriva letonei Anastasia Sevastova. Cap de serie nr. 7, Sevastova a eliminat-o în sferturi pe finalista din 2015 de la Bucureşti, italianca Sara Errani, cap de serie nr. 2 la prezenta ediţie. Sevastova s-a impus cu 7-6(4) 6-3.

Mâine va evolua în semifinalele probei de dublu şi ultima reprezentantă a României rămasă în turneu, Alexandra Cadanțu, care face pereche cu poloneza Katarzyna Piter. Cele două vor evolua împotriva perechii cap de serie nr. 2 Paula Kania / Barbora Krejcikova (Polonia/Cehia).

Programul de sâmbătă