Simona Halep va juca din nou în finala BRD Bucharest Open. Campioană la București în 2014 şi favorită nr. 1 anul acesta, Halep a avut un meci dificil în semifinale împotriva americancei Vania King, nr. 144 WTA, pe care a învins-o în trei seturi, scor 6-7(3) 6-4 6-3.

”Am simțit sprijinul publicului, au fost deosebiți, ținând cont că am pierdut primul set, au fost din ce în ce mai energici. A fost bine, m-au motivat și nu m-au lăsat să cedez niciun moment, ceea ce a făcut posibilă victoria mea astăzi. Cred că am fost puțin mai puternică mental, mai puternică pe joc, în mingile importante am rezistat foarte bine și am câștigat mingile grele. Am dominat un pic mai mult jocul spre final, la 4-1 am pierdut două game-uri greșit din partea mea. Dar e bine că am stat și le-am câștigat după aceea următoarele două. A fost un joc solid, mă așteptam din partea ei să joace așa rapid și să fie agresivă. Am jucat bine și cred că a fost un meci frumos pentru toată lumea”, a declarat după meci Halep, conform brdbucharestopen.ro.

Adversara româncei în finala de duminică va fi letona Anastasia Sevastova, cotată cap de serie nr. 7, care a trecut astăzi mult mai uşor de germanca Laura Siegemund, a patra favorită, cu scorul de 6-3 6-2.

Alexandra Cadanțu şi poloneza Katarzyna Piter au acces în finala de dublu a competiţiei de la Bucureşti, după ce au trecut în semifinale de perechea cap de serie nr. 2 Paula Kania / Barbora Krejcikova (Polonia/Cehia), cu scorul de 6-4 7-5. În finala de dublu de duminică, Cadanțu și Piter vor juca împotriva perechii Jessica Moore(Australia)/Varatchaya Wongteanchai (Thailanda). Alexandra Cadanțu a mai câştigat la dublu BRD Bucharest Open, în 2014, alături de Elena Bogdan.

Finala de simplu va începe mâine la ora 16, fiind urmată de finala de dublu.