Simona Halep câştigă din nou BRD Bucharest Open, după titlul obţinut în urmă cu doi ani. Principala favorită şi-a încheiat în mod entuziasmant parcursul de anul acesta de la Bucureşti, cu o victorie fără drept de apel în finala cu Anastasia Sevastova din Letonia, scor 6-0 6-0.

După jocul de multe ori ezitant din semifinala cu americanca Vania King, Simona Halep şi-a arătat valoarea în ultimul act, dominându-şi în mod clar adversara, a şaptea favorită, Anastasia Sevastova. Letona nu cedase niciun set până în finala de astăzi.

Simona Halep va primi pentru această reuşită un cec de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar Sevastova va fi recompensată cu 21.400 de dolari şi 180 de puncte.

”Sunt bucuroasă, mai ales că am câștigat așa, am fost foarte puternică, am fost încrezătoare, și pot să zic hotărâtă de la prima până la ultima minge. A fost o finală frumoasă, este și titlul cu numărul 13, nu o să-l uit niciodată. În WTA nu cred că am câștigat 6-0, 6-0. La 12 ani, la un turneu în Franța, într-o finală cu James, țin minte și numele adversarei. E un turneu frumos, o bucurie și sper că toți cei care au fost astăzi s-au bucurat de acest meci”, a declarat, la conferința de presă Simona Halep, conform site-ului brdbucharestopen.ro.

Pe terenul central de la Arenele BNR va mai intra astăzi o româncă, Alexandra Cadanțu urmând să joace, alături de poloneza Katarzyna Piter, finala de dublu. Ele vor întâlni perechea Jessica Moore(Australia)/Varatchaya Wongteanchai (Thailanda). Alexandra Cadanțu a mai câştigat la dublu BRD Bucharest Open, în 2014, alături de Elena Bogdan.