Classical meets Jazz – Nigel Kennedy & Damian Drăghici, 8 mai, Piaţa Constituţiei

BCR şi Fundaţia Bright Light organizează un eveniment inedit pentru scenele Bucureştiului, o alăturare muzicală surprinzătoare cu un repertoriu cu atât mai neobişnuit: muzică clasică, jazz, piese internaţionale şi muzică românească din perioada interbelică, toate acestea interpretate de doi artişti care împărtăşesc o abordare vie, fluidă a muzicii de orice fel. Vor putea fi auzite două instrumente speciale, care au fiecare în spate o poveste fascinantă: vioara Guarneri a lui Nigel Kennedy şi naiul electroacustic creat şi consacrat de Damian Drăghici.

Conferinţa de presă a adus o nouă surpriză din partea lui Damian Drăghici, care a anunţat că  acesta va fi ultimul său concert şi că se lasă de muzică, pentru că motivaţia sa a fost ambiţia, şi nu pasiunea.

Mai multe informaţii în comunicatul oficial şi aici.

Galerie foto conferinţa de presă şi repetiţii:

Fotografii de la concert aici.

Jazz in the city – 12 noiembrie 2010

Damian Drăghici – Înapoi la nai

Concertul Jazz in the City îi va reuni pe Damian Drăghici, Diane Schuur şi Eddie Daniels pe scena Sălii Palatului, pe 12 noiembrie, sub egida Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical “Viaţa e frumoasă”, editia a III-a, organizat de Teatrul de Opereta “Ion Dacian”. Spectacolul este organizat de Bright Light.
Asa cum a promis, Damian Draghici, unul dintre cei mai de succes romani in afara granitelor tarii, se intoarce la nai:  “La concertul Jazz in the City voi prezenta o premiera absoluta si sper sa va placa sunetul: naiul in muzica de jazz – mai exact, “bebop”. O a doua premiera este ca voi canta la primul nai electric construit special pentru mine. Am lucrat de mult la ideea asta si in sfarsit este gata”, marturiseste Damian Draghici, care revine in Romania dupa un an de zile petrecut in SUA, unde a inregistrat si inca inregistreaza piese pentru noul sau album de jazz.
Invitaţii săi la Bucureşti vor fi nume importante din jazzul actual: Diane Schuur (pian şi voce), care va urca pe scenă alături de Diane Schuur Quartet şi Eddie Daniels (clarinet), un muzician la fel de talentat în jazz, cât şi în muzica clasică. “Foarte puţină lume ştie asta: mama mea este româncă. Când eram mic, vorbea cu mine în româneşte” a fost una dintre primele mărturisiri făcute de Eddie Daniels, care se află în premieră în România.
Mai multe informaţii:
http://www.jazzinthecity.ro/
http://www.dianeschuur.com/
http://www.eddiedanielsclarinet.com/
şi pe facebook

La conferinţa de presă din 11.11.2010 au participat Damian Drăghici, Eddie Daniels, Sorin Tudor din partea Webcultura şi Ana Maria Ilinca din partea BCR.

Galerie foto de la conferinţa de presă:

Galerie foto concert Sala Palatului: